ენის გამოყენება გენდერული რეკლამების შესაქმნელად (ფილოლოგია (სტუდენტური ჟურნალი), 2025)
მოცემული კვლევა წარმოადგენს სიღრმისეულ ანალიზს იმის, თუ როგორ ქმნიან კონკრეტული საზოგადოებები გენდერული ნიშნის შემცველ რეკლამებს, რომელიც პირდაპირ თანხვედრაშია თუ რა სახის დამოკიდებულება აქვს კონკრეტულ საზოგადოებას გენდერული თანასწორობის/უთანასწორობის მიმართ. იმისათვის, რომ კვლევამ გამოკვეთოს ენის როლი გენდერული ნიშნის შემცველი რეკლამის შექმნის პროცესში, წინამდებარე ნაშრომი განიხილავს როგორც კულტურისა და ენის, ასევე გენდერული კულტურებისა და გენდერული ენის კავშირს ადამიანის მსოფლმხედველობის ჩამოყალიბებაში. კულტურისა და ენის კონცეფციების გამოკვეთის შემდეგ, ნაშრომი განიხილავს კონკრეტულ მაგალითებს, სადაც გენდერული კულტურები იყენებენ ენას თავიანთი მარკეტინგული კამპანიისთვის, რათა შექმნან მათი საზოგადოებისთვის მისაღები, გენდერული რეკლამები, რომლებიც სრულ თანხვედრაში იქნება მათ სოციუმში არსებულ ნორმებსა და წესებთან.კულტურისა და ენის კონცეფციების გამოკვეთის შემდეგ, ნაშრომი განიხილავს კონკრეტულ მაგალითებს, სადაც გენდერული კულტურები იყენებენ ენას თავიანთი მარკეტინგული კამპანიისთვის, რათა შექმნან თავიანთი საზოგადოებისთვის მისაღები გენდერული რეკლამები. ნაშრომი გვიჩვენებს, თუ როგორ შეიძლება ენის, მისი პირველადი ფუნქციისგან, რომელიც კომუნიკაციურია, განცალკევება, და მისი გამოყენება ისეთ სახის რეკლამის შესაქმნელად, რომელიც მიზანმიმართულად ემსახურება ენობრივი მახასიათებლების საშუალებით ერთი სქესის მეორე სქესზე უპირატესობის ტოქსიკურ დემონსტრირებას.მოცემულ სტატიაში გამოკვეთილია მამაკაცებისა და ქალების სეგრეგაცია როგორც განსხვავებული ხედვებისა და შესაძლებლობების მქონე ინდივიდების, რაც პირდაპირი ასახვაა იმ კონკრეტული კულტურული ინდეტობის მქონე სოციუმის აზროვნების სადაც ქალი და კაცი აღიქმება, როგორც ფუნდამენტური განსხვავებების მქონე სოციუმის სრულუფლებიანი და უუფლებო წევრები. კვლევა ნათელს ჰფენს სარეკლამო კამპანიების მიერ ვერბალური სტერეოტიპების პრაქტიკულ გამოყენებას. კვლევაში განზოგადებული და გაანალიზებული ვერბალური და არავერბალური მინიშნებები კიდევ ერთხელ მკაფიოდ წარმოაჩენს თუ როგორ ხდება კონკრეტული ტერმინებისა და ფიზიკური ქცევის სეგრეგირება როგორც ,,მხოლოდ ქალისთვის შესაფერისი'' ან ,,მხოლოდ მამაკაცისათვის შესაფერისი'', რაც პირდაპირ თანხვედრაშია გენდერული რეკლამის მიზანთან, რომელიც ერთი სქესის წარმომადგენლებს ყოველთვის პრივილეგირებულად მიიჩნევს, მეორე სქესის წარმომადგენლების მიმართ დამამცირებელი და შეურაცხმყოფელი დამოკიდებულების დემონსტრირების ფონზე.